Categories
Без категория

Камелия за Преслава: Да й връчат орден „Стара планина“ и да влезе в учебниците – gp-gallery.com

Вижте какво казва Камелия за музикалните награди на „Планета“.
Камелия, в последните дни най-обсъжданата тема в обществото е Годишните музикални награди на Планета ТВ. Не малко хора ги определят като нагласени. Какво е вашето мнение?

То това не са награди, а фирма раздава статуетки на служителите си за добре свършена работа, за тези, които са донесли повече пари на собственика. Няма какво да се коментира.

В много от форумите сте цитирана за реплики, изказани преди години, че наградите са нагласени. Тези думи продължават ли да бъдат актуални и днес и какво мислите за избора на Преслава за певица на годината за 7 път?

Не мога да уважавам някого само заради таланта му, но предлагам моите колегите да имат още 2-3 години търпение, за да изчакат Преслава да стане певица и на десетилетието, да й връчат орден „Стара планина“, да получи една награда като кюлче злато и да влезе в учебниците по история редом до Левски и Ботев, например. Да стане ясно, че тази десетилетка е за нея, защото е най-послушният служител. Вижте докъде стигнаха, вече не са в голяма зала, липсва комуникацията между изпълнители и феновете. Радвам се, че някои от изпълнителите успяха да изкажат недоволство. Поздравих Галена за отсъствието й, хубаво е да се види, че някой все пак има топки.

Какво иска да покаже Галена с липсата си на церемонията?

Това е жената, която прави най-популярните песни, с най-много вложени средства и изведнъж не получава никаква важна награда. Тази статуетка за музикален идол беше за Преслава, когато трябваше друга да бъде певица на годината. Тогава нямаше певец и певица, а имаше изпълнител на годината. Аз излязох и казах, че това е смешно и не на място решение да се обезглави една церемония. За щастие ги върнаха. Мега звезда пък беше за Ивана. Сега предлагам да направят награда за „Най-актуален през годината“, както и се пръкна „Фолк идол“ при мъже, за да няма сърдити. Това е една гротеска, това е събитие, което няма стойност. Не знам защо колегите толкова чакат това събитие, то не променя нищо. Да, статуквото и хонорарът на Преслава се запазват. Това е все едно моята фирма „Камс продакшънс“ утре да раздаде награди на своите служители, но това да бъде изписано, че са оскарите в България. Видяхме зала „Арена Армеец“ почти празна с 3000 покани и едва ли 2000 продадени билета, това си е падение.

Глория ще напусне ли „Пайнер“ след тази подигравка? Със сигурност е разочарована.

Как да е очарована, тя е изпълнителката с единствения самостоятелен концерт през 2015 година, а за сценична изява получи награда Галена – момичето, което е участвало в един сборен концерт на цялата фирма. Мария получава награда за албум на годината, но пък Галена и Глория имат с пъти по-продавани албуми. Нямам идея дали Глория ще напусне, но се радвам, когато някой покаже характер и затова със съобщение поздравих Галена. Да, всички те са звезди, но работят за някого, който им казва какво може и какво не може. Има свобода да инвестираш в проектите си, но не и да изразиш позиция.

Напоследък става по-актуална и войната при мъжете. Видяхме как фамилията Стораро и Софи Маринова освиркаха Галин, отивайки да вземе статуетката си за музикален идол.

Не съм разбрала, че е имало освиркване. В България вече нищо не ме изненадва. Не казвам кой е по-добър, но определено Фики е певец и може да пее. Това, че някой е освиркал негов конкурент показва що за хора са, що за поведение имат тези известни личности. По-интересно ми е как се става идол за две години при положение, че Коцето извади хитове през годината, а и има сериозна кариера зад гърба си. Пак казвам, че няма критерии за тези награди.

Какво да очакваме от вас в близко бъдеще, обявихте конкурс за текстописец?

Да, защото исках нещо ново и различно. Вече имам готов текст от Мариета Ангелова и ще запиша песента съвсем скоро. Имам подготвени 4 песни, дано да успея да ги реализирам през годината. Не искам да се ангажирам със срокове, защото ако се получи забавяне, феновете започват да ни обвиняват и едва ли не очакванията водят до разочарование.