Categories
Без категория

Калфин: БСП се вживява в ролята на светец

Вицепремиерът сподели как ще се процедира с пенсионната реформа.

Това заяви социалният министър по повод възможността АБВ и БСП да издигнат общи кандидати на предстоящите местни избори в определени региони. Според Калфин столетницата „подава ръка като светец“ и добави, че от партията на Михаил Миков се изживяват като единствената лява политическа сила в България.

Вицепремиерът коментира и предстоящата пенсионна реформа, която се дискутира още от сформирането на 43-тия кабинет в НС. Той плахо сподели, че всички модели, които са представени в НОИ са направени просто ориентировъчно и могат да претърпят значителни промени, преди да бъдат приети. Калфин уточни, че при предлаганият от него модел има изработен механизъм за ежегодно увеличаване на пенсията.

Ивайло Калфин разкри още, че само той е предложил над 30 мерки за реформа, а вече са обсъдени повече от 50. Министърът уточни, че заедно с представители на синдикатите и работодателите работят от няколко месеца по въпроса и много скоро ще излязат с окончателно предложение, което ще бъде внесено за гласуване в парламента.