Categories
Без категория

Калоян Топалов разиграва интриги в съда – gp-gallery.com

Шефът на СГС Калоян Топалов разигра отвратително грозен сценарий срещу съдебните помощници, които се оплакаха от бруталните му кадрови действия пред Висшия съдебен съвет. На 25 януари зевзеците, които претендират, че се борят за народни правдини, показаха грубо скалъпена от съдията манипулация, от която трябваше да стане ясно, че съдебните помощници са кръгли бездарници и съвсем справедливо са били отстранени от длъжностите си след незаконно проведения от Топалов тест.
Пред очите на непосветения зрител се разигра евтин сценарий, по време на който Топалов привика двама уж случайно минаващи в този момент през съда студенти по право и им даде да попълнят същия тест. Сетне направи сравнение с попълнените от вече отстранените помощници тестове и установи, че студентите са се справили по-добре. След това разигра същия водевил и с оператора на предаването, като му зададе въпрос, на който той също отговори блестящо.

Магистрати, гледали предаването, го определят като абсолютен циркаджалък от страна на изпадналия в пълна паника Топалов заради проверката, на която го подложи ВСС. Вече бившите съдебни помощници пък сезираха повторно Комисията по професионална етика и превенция на корупцията на ВСС за безобразното поведение на Топалов, който се изживява като шоумен, както и за накърненото достойнство на съда и служителите му.

Заради грозните изцепки на представителя на кръга „Кумовете” в съдебната власт те ще заведат дела срещу него, а най-вероятно и срещу „Господари на ефира”.

„Г -н Калоян Топалов умишлено е предоставил невярна информация относно резултатите от тестовете на някои съдебни помощници, като е затаил факти, опорочаващи обективната преценка на зрителя, действия, довели до иронични етюди и неоправдано злепоставяне на съдебни служители в обществото”, се казва в сигнала на отстранените съдебни помощници.

„В разрез с установените правила за коректност и честност председателят на СГС е подал невярна информация към екипа на телевизионното предаване относно проведените атестационни тестове, информация, която впоследствие се превръща в опорен пункт на екипа на „Господари на ефира“ за създаване на унизителния театър, който беше пренесен и в централната емисия новини”, твърдят още потърпевшите.

„Нещо повече, в изявленията си пред Нова ТВ председателят на СГС по недопостим начин си позволи да ни охарактеризира с негативни обидни квалификации относно нашите лични качества и професионални умения, както и да си позволи, като по недопустим начин коментира и наши близки, без тези негови твардения да е подкрепил с факти и доказателства”, заявяват още бившите съдебни помощници.

Оказва се обаче, че Топалов е пропуснал да спомене пред „Господари на ефира”, че по много по-сериозни роднински причини постовете си при него са запазили Надя Грозданова, съпруга на осъдения от Мирослава Тодорова следоватил Христо Станчев, който в момента е адвокат и е изключително близък на члена на ВСС Петър Сантиров. Станчев заедно със съпругата си е семеен приятел на съдията Иван Коев, с когото успешно решават дела и който беше едно от лицата с мантиите, наречени от колегите им „разпопени попове“, подкрепили Панов по време на безпрецедентните демонстрации на магистрати пред съдебната палата.

Нищо, че когато уволняват Тодорова, същата тази Грозданова да възкликва: „Най-накрая една некадърница по-малко”. Пък и след това Тодорова е оправдяна от ВКС, където начело е Лозан Панов.

Топалов е спестил на телевизионерите и поста, който е запазила снахата на шефа на военния окръжен съд в София Свилен Александров. Името й е Зорница Павлова и ако някой не вижда пряка връзка със семейството на Александров, това е защото тя живее на семейни начало със сина му.

Топалов премълчава и роднинството на запазената Цветелина Тачева, която е племеница на бившата министърка на правосъдието от НДСВ Миглена Тачева. От своя страна Тачева е първопроходицът на т.н. Съюз на съдиите в България и на първоначалното им захранване от скандалната фондация „Америка за Бългярия“, пълен правоприемник на структура, чиято дейност би трябвало да е забранена в България след влизането й в ЕС.

Както БЛИЦ вече съобщи Лозан Панов пък е изключително близък на конституционния съдия и депутат от времето на НДСВ Константин Пенчев. Цветелина Тачева е известна в юридическите среди и с това, че която се явила за прав път на конкурс за работа в съда, баща й стоял наоколо и заплашвал, че ако не я назначат, ще извика медиите.

Шефът на СГС премълчава и факта, че постът си е запазил и синът на шофьора от НСО – Николай С. Димитров, на предшественика на Лозан Панов на шефския пост във ВКС Лазар Груев. Сигурно също заради особените си познания и заслуги.

Тъй че за Топалов роднинството при уволненията и назначениета наистина е от значение, но най-важното се с кого си роднина, гневят се обидените бивши служители на съда.

loading…