Categories
Без категория

Как и къде да запишем децата си на частни уроци

Няколко съвета как да изберем подходящите учители за нашите деца.

Голяма част от учениците и студентите прибягват до частни уроци, защото не успяват да усвоят материала по време на учебните занятия. Други пък прибягват до частните уроци, защото са изпуснали учебните занятия, поради – заболявания, спортни състезания или други лични причини, които са им попречили да бъдат в час или лекция.

Учениците, които нямат финансова възможност да ходят на частни уроци, ходят на консултации при учителките, които им преподават в определени дни от седмицата. На тези консултации, ходят ученици, които се готвят за изпит за кандидатстване или ученици, за които има реална заплаха да останат на поправителен изпит. Напоследък в интернет се предлага онлайн обучение. Има редица сайтове, които предлагат такова обучение чрез клипове или с виртуална класна стая, най-вече по различни видове езици и подготовка за матура. Други ученици пък посещават или си викат в тях частен учител, който да ги подготви максимално добре. В Германия и Франция например, родителите стават средно около 3 милиарда евро на година за допълнително обучение на децата си. В Южна Европа търсенето на частни уроци е много по-голямо, като дори скандинавските държави, които се славят с доброто си образование прибягват до тях. Частните уроци са индустрия, която позволява допълнителни работни места във времена на криза, а и по този начин учителите могат да си изкарат допълнителен доход към месечното си възнаграждение. Въпреки многото възможности за обучение, които се предлагат в днешно време, повечето ученици предпочитат да хитруват и вместо да седнат и да научат материала прибягват до използването на пищови.

В интернет има много обяви за уроци за ученици и студенти от учители или организации, които предлагат специализирани групи, които биват подготвяни за кандидатстудентски изпити или матура. Освен тези групи, има и такива, които предлагат курсове за студенти по определен предмет, като математика, биология, химия, български език и др. Повечето студенти прибягват до тези групи в края на студентското си обучение, когато им предстои да напишат и представят своите курсови работи. Като по този начин, студентите се застраховат, че ще напишат по най-добрия начин своите курсови работи и ще изкарат хубава оценка.