Categories
Без категория

Как да си прекараме добре в планината и да организираме мечтаната почивка!

Планината е страхотно място за почивка, както през зимата, така и през лятото!

Почивка в планината, е един от възможно най-приятните начини за разтоварване от стреса и напрежението през работната седмица. Дори за кратко да посетите планината, със сигурност ще се почувствате като нов човек – презареден с положителна енергия и желание за живот. За наша радост България разполага с уникална природа, която предразполага за развиването на всякакъв туризъм – планински, морски и т.н. Поради тази причина у нас има изключително много планински курорти и кътчета, където ще може да се насладите на всички предимства на планината, без да бъдете притеснявани от никой – само Вие и уникалната природа, която ни заобикаля.

Едно от предимствата на планината, е, че може да я посетите винаги, когато желаете, без значение от сезона и атмосферните условия. През по-топлите месеци от годината, например може да си организирате подход или пикник в планината – няма по-хубаво чувство от това да изкачите планината и да погледнете от нея света, който Ви заобикаля. Чувството, е неописуемо, и който не го, е изпитал, не знае за какво става дума. Много хора, обаче чакат откриването на зимния сезон, за да се втурнат към планината и да се насладят на любимото си хоби – ски, сноуборд и всички останали зимни спортове.

Планинските курорти у нас не са много, но разполагат с всичко необходимо, за да си прекарате почивните дни по възможно най-добрия и приятен начин. Едва ли има човек, който да не знае за отличните условия за почивка и ски туризъм, които предлагат някои от най-големите планински курорти у нас – Банско, Боровец и Пампорово. Но освен тях има още няколко изключително красиви места, макар и по-малки и не чак толкова известни, където със сигурност бихте си прекарали не по-зле. Като например – Узана, Семково, Добринище, Белмекен и още много други.

Преди, обаче да си изберете място, където да прекарате почивката си, трябва да си зададете въпроса, от какво имате нужда: От луксозни условия за живот, където няма да Ви липсва абсолютно нищо по време на целия Ви престой или от спокойно и отдалечено място, където ще може да си починете пълноценно, и да се насладите на чистия въздух и невероятната природа, която Ви обгръща.