Categories
Без категория

Как да си направим собствен блог?

С няколко прости стъпки ще имате собствен блог.

Предполагам, че всеки един от Вас е желал да има собствен сайт или блог, чрез който да изразява мнението си в обществото и да споделя интересни неща с всички хора по света. Повечето хора обаче, бързо-бързо се отказват от тези намерения, тъй като създаването на сайт или блог изисква малко повече време, знания, умения и отговорности.

В крайна сметка, създаването на блог в никакъв случай не е толкова трудно, колкото изглежда. Бихте могли да си създадете свое собствено местенце в интернет, само с няколко клика на мишката в рамките на 10-20 минутки! Просто се регистрирайте в някоя от безплатните блог платформи – блогспот, блог.bg, alle-bg или ovo.bg. Следвайте инструкциите, подберете си подходяща тема, която най-много да олицетворява същността Ви и след минутки ще имате Вашия уникален блог! Единственият недостатък на този тип платформи е факта, че името на блога Ви ще бъде изобразено например по следния начин – иметонасайта.blog.bg. Освен това имате лимитирано пространство, което можете да използвате.

Ако желаете нещо по-професионално, което да се доближи най-много до представите Ви, ще имате нужда от три неща: предплатен домейн и хостинг, уеб система и добри компютърни умения, тъй като инсталацията и поддръжката на подобен сайт изисква време и отговорности. За последното бихте могли да се възползвате от услугите на някоя фирма или фрийлансър.

Бихте могли и сами да се справите с тази задача, но ще трябва да отделите малко време, за да разучите как стоят нещата с управлението на домейн и хостинг, качването на безплатна уеб платформа – WordPress, Joomla или друга подобна.

След като приключите с тази задача, то Ви остава да се заемете с популяризирането на Вашия блог. За целта може да използвате безплатните възможности, които предлагат Фейсбук, Туитър, Гугъл + и останалите популярни социални мрежи.

Успех!

Остави твоят коментар

коментар(и)