Categories
Без категория

Как да си инсталираме СОТ

Може сами да си инсталирате СОТ техника.

Много хора са се чудили, кой е най-удачния охранителен вариант, който да изберат, за да предпазят дома или бизнеса си от недоброжелатели. Съществуват няколко начина за охрана, но определящото е вида на обекта. Едва ли повечето хора могат да си позволят денонощна охрана, затова добър избор е инсталирането на сигнално-охранителна техника(СОТ).

При СОТ системата, охранителната фирма монтира алармена система във вашия дом или офис, но това не означава, че тя ще е свързана със специализираното звено за охрана. Това е доста глупаво, защото при положение, че се осъществи грабеж, вие ще сте човекът, който ще трябва да се справя със ситуацията. В случай, че това не ви допада като идея, добре е да се подсигурите като монтирате СОТ, който е свързан с централата на фирмата за охрана и в случай на грабеж, охранителите ще пристигнат за броени секунди.

Сигнално-охранителната техника (СОТ) отчита всяко неправомерно проникване в охраняваната част и подава сигнал. Ако сте избрали да се доверите на охранителна фирма, то сигналът се получава от дежурен диспечер, който го предава към най-близкия патрул. За тази услуга вие заплащате определена месечна такса. В другия вариант, сигнално-охранителната техника (СОТ) подава сигнал към вашия телефон или този на близък човек, който може да провери какво става там. И при двата варианта монтираната техника е една и съща. В случай на кражба, някои охранителни фирми осигуряват застраховка до определена сума.

Само от вас зависи каква ще бъде вашата защита дали чрез СОТ или при сигнал да пристига специализираната патрулка на СОД, избора е изцяло ваш. Затова помислете добре, кой от двата варианта ще е най-удачен за вас, преди да се възползвате от услугите на дадена охранителна фирма.