Categories
Без категория

Как да се подготвим за лятна морска почивка в България? – gp-gallery.com

Въпреки цялото презастрояване, кратък сезон или лоши пътища, Черноморието е все още предпочитано място за почивка за много българи.  Често почивката е пълна с топли вечери, безкрайни лакърдии на морския бряг и безоблачни дни, като това всичко е съчетано с евтин и класен хотел, с вкусна храна и висока хигиена. Понякога това не се случва, колкото и да го желаем. Ако времето и настроенията на морето  няма как да ги предвидим, то има няколко важни момента, които всеки любител на спокойната и безоблачна лятна почивка трябва да предвиди.

  • Подберете правилното време! Важно е да се почива, в това съмнение няма, иначе ще се превърнете в сиво, преработило се зомби. Отделете поне седмица. Проверете за времето, какви ще бъдат очакванията на синоптиците. Септември изненадва винаги с шарено време, но много хора го предпочитат.
  • Бъдете сигурен, че в офиса всичко ви е подредено и има кой да поеме и най-спешната и неочаквана задача. Не си правете лошата услуга да изкарате почивката пред лаптопа, с телефона на ухото, работейки по цяла нощ. Най-малко близките ви няма да са доволни.
  • Намерете най-изгодната оферта, особено ако в момента сте финансово притеснен и нямате постоянна работа. Сайтовете за групово пазаруване предлагат интересни оферти от последната минута, допълнителна отстъпка можете да си „извоювате” и на рецепциите на по-малките хотелчета, не подценявайте дар словото си и възможностите си да бъдете „приятно нахален”. Много хора взимат бързи заеми, за да отидат на море, всеки спестен лев им е в полза. Прочети Повече за бързите кредити без трудов договор. Не отивайте на най-евтиния хотел, отидете на този, който е най-удобен и приятен за вас. Това не винаги е най-скъпата оферта в списъка.
  • Как стои въпросът с храната? За много години поред българите предпочитаха офертите с пълно изхранване, тип ал-инклузив. В последните години се наблюдава определен отлив от такъв тип предложения, предимно заради по-ниското качество на продуктите,
  • както и заради важното прозрение, че ако преядеш още на сутринта, това убива целия ти ден. И все пак, не малко хотели предлагат добро и качествено изхранване, на добри пари.
  • Много от курортните селища нямат добри аптеки или пък работещи медицински центрове. Не го забравяйте това, когато планирате почивката си. Дори и при най-малките здравословни притеснения – играйте на сигурно и не подценявайте възможността да се окажете болен насред някое малко градче, в което няма нито една аптека, която работи през уикенда. Малък запас лекарства и координати на дежурен лекар/център вършат чудесна работа.
  • На море с колата или с обществен транспорт? Колкото и да е романтично пътуването с обществен транспорт, личният автомобил е едно несравнимо с нищо удобство. Особено ако пътувате с багаж за няколко малки деца.

Планирайте добре, изживейте качествено и почивайте пълноценно. Не пропускайте нито един от тези аспекти на лятната почивка на българското  Черноморие.

http://burzi-krediti.com/