Categories
Без категория

Как да предпазим смартфона си?

Калъфчетата за телефони и кейсовете са най-добрия начин да защитиш своят телефон. Много хора си мислят, че те пазят само от удари и изпускания, но са добра защита срещу вода, дъжд, температурни промени и драскотини. Налични са различни продукти на пазара, като те се различават най-вече по външен вид и по материала, който е използван за изработката.

По време на избора си на калъф, трябва да следите за потенциала му да предпазва от надраскване, мръсотия, и проблеми при изпускане на телефона. След това вече може да изберете между набелязаните модели по външен вид и функционалност.

Всеки един телефон е различен по размер и форма и за това калъфчетата, протекторите за екран и всичко в този ред на мисли, се предлагат в категории за всеки един модел и марка. Много важно е характеристиките на аксесоара да са съобразени с възможността телефона да се използва нормално. Един кейс не трябва да ви пречи да говорите по телефона, да го държите стабилно, да се ровите в Интернет.

Важно е да купуваме само подбрани калъфи за телефони. Те са разделени в няколко основни категории, които са:

1. Силиконови кейсове! Те се наричат  още силиконови скинове или силиконови обвивки за телефон. Те прилепват добре към корпуса, позволяват да се използват всички жакове и слотове, без никакъв проблем. Наистина добрите кейсове помагат за по-добър захват на мобилното устройство.

2. Кожени калъфчета под формата на джоб. При тях телефонът се пъха хоризонтално в калъфа. Изглеждат много добре, но телефонът не може да се използва отвътре. Предпазват от инцидентни изпускания, удари и издраскване в джоба или чантата.

3. Хоризонтални кожени калъфчета! Сещате ли се за калъфчетата за мобилните телефони, които се закачват на коланите. Това е нещо подобно. Телефонът влиза настрани. Налични са както за поставяне на колан или каиша, така и под формата на стилни чантички-портфейл, кои са идеални за по-специални случаи.

За някои телефони има кейсове, които ги правят водоустойчиви. Но те са доста скъпи и пак казваме – за точно определени модели. Налични са флип калъфчета, в които слагате телефона. Продуктът се отваря като тефтерче и може да ползвате устройството без да го вадите от там. Разновидностите са много, важното е да изберете качеството!