Categories
Без категория

Как да не се напиваме

Няколко съвета, които ще Ви помогнат да не се напиете.

Въпреки че все още няма измислено ефикасно хапче срещу махмурлука, то това не означава, че трябва да спрем да пием, за да не ни боли главата на следващия ден от тежката алкохолна вечер. Напротив! Има някои хитрини, които бихте могли да използвате, за да не се напиете или поне да не се напиете бързо. Благодарение на тях може да си пийвате и да се забавлявате, без да се притеснявате, че ще Ви боли главата на следващия ден!

Не смесвайте алкохол

Препоръчително е да не смесвате алкохолните напитки, които консумирате. Въпреки че има коктейли, които се приготвят от няколко вида алкохол, то това не означава, че може да си смесвате всякакви видове алкохол на воля. Всъщност можете, но на другия ден ще Ви боли изключително много главата. Коктейлите се приготвят по специален начин, който е съобразен спрямо техния състав.

Така че внимавайте и забравете за всякакви комбинации между твърд алкохол и бира!

Не пийте на гладно

Ако искате да не се напиете или просто да се напиете по-бавно, то задължително трябва да „замезвате“ нещо, с което да прокарате алкохола. По този начин алкохолът ще се усвои по-бързо от организма и ще премине „транзит“ през Вас. Също така е препоръчително да наблягате на храни богати на мазнини, когато консумирате алкохол. Мазните храни изолират алкохола и по този начин ще Ви предпазят от „вредното му действие“.

Пийте бавно и с вода

Доказано е, че организма усвоява една чаша алкохол за 1 час. Така че, ако пиете по-бавно и избягвате питиетата на екс, то е възможно въобще да не се напиете, но да сте погълнали солидно количество от градусовата напитка.

Също така е препоръчително да пиете повечко вода с алкохола. Забравете за газираните разредители, които ускоряват въздействието на градусовите напитки.

Да преборим махмурлука

И все пак, ако на следващия ден Ви боли главата и искате да се отървете по-бързо от неприятното главоболие наречено махмурлук, то може да заложите на някой от изпитаните методи – люта шкембе или зелева чорба; сок от кисело зеле или краставички; две лъжи мед или два аспирина с много вода преди лягане и след лягане!

Остави твоят коментар

коментар(и)