Categories
Без категория

Как да изберем хотел в Банско

Какво може да ни предложи Банско като дестинация и хотелски комплекси.

Банско, е един от най-големите планински курорти на Балканите. През последните няколко години курорта се разви до такава степен, че се превърна в едно от най-предпочитаните места за почивка през зимата в България. Въпреки, че Банско, е град с изключително интересна история, той не разполага с кой знае какви забележителности, които да привличат туристите. Разбира се има няколко места в града, които задължително трябва да посетите, но те не са толкова впечатляващи колкото например „Седемте рилски езера” в Пампорово, „Извора Клептуза” във Велинград и т.н. Туристите идват поради съвсем друга причина в Банско и тя не, е, за да се насладят на невероятната природа и история на града, а, за да се възползват от отличните условия за почивка, с които разполага курорта.

Модерният ски център, е само едно от много предимства на Банско. Планинският курорт не би бил същия, ако не разполагаше с толкова много и същевременно качествени хотели, в които обслужването, е на европейско ниво. Ако искате да разберете защо Банско, е толкова харесвана дестинация, то задължително трябва да отседнете в някой от 4-5 звездните хотели, където ще се почувствате като специални гости, тъй като обслужването, е на изключително високо ниво, а материалната база, е такава, каквато трябва да бъде за един пет звезден хотел – перфектна.

Луксозните хотели в Банско не са много – около 20, но безспорно най-луксозния, е „Пирин Голф Хотел&Спа”. Това, е единствения петзвезден хотел в града и ако искате да отседнете в него ще трябва да си направите резервация поне четири-пет месеца по-рано, тъй като местата се изчерпват за отрицателно време, което, е съвсем нормално предвид изключителните условия за почивка, с които разполага комплекса. Комплексът, е един от най-големите в града – той, е разположен на повече от 15 000 квадратни метра. Хотелът разполага с куп екстри и удобства – модерен спа център, три ресторанта, голф игрище с 18 дупки, 4 басейна, фитнес център, ски училище и още много други услуги.

Разбира се, ако не можете да си позволите нощувка в единствения петзвезден хотел в града, то не се притеснявайте, в Банско има приблизително 20 четири звездни хотела, в които също бихте могли да си прекарате повече от добре.