Categories
Без категория

Как да изберем фирма за охрана

Няколко съвета, които ще улеснят изборът на фирма за охрана.

Фирмите за охрана винаги ще имат клиенти, дори по време на финансова криза. Охранителната дейност в България претърпя огромно развитие, което е явен знак, че потребностите на хората от охрана се разширяват. Това е съвсем нормално развитие, защото охранителните услуги са необходими навсякъде, където има имущество, което е обект на интерес от лица с явни престъпни намерения.

Предимството на охранителните фирми, е че разполагат с необходимата техника и персонал за охрана. Всеки човек може да бъде охраняван, стига да го пожелае. Необходимо е само едно обаждане от клиента по телефона и фирмата веднага започва да изготвя охранително обследване и анализ на потенциалните рискове за охранявания обект или лице. След като бъдат изготвени тези изследвания и анализи, фирмата за охрана ще ви предложи най-добрият охранителен план и цена, спрямо възможностите ви.

Някои хора негодуват от високите цени на физическата охрана, но те не разбират, че за да се грижиш за сигурността на някой обект или физическо лице е нужна квалификация, опит и комбинация от определени качества на охранител. Съчетанието на всички тези изисквания обаче не се среща често и поради тази причина добрите охранители се предлагат на по-висока цена. Друг фактор, който определя цените, е големината на недвижимия имот, който ще се охранява. Колкото по-голям е той, толкова по-висока ще е цената. Това е така, защото охраняването на голям обект изисква огромна инфраструктура, която трябва да бъде поддържана, за да функционира. Поддържането на подобна система за охрана включва – патрули, технически средства, физическа охрана, дежурен център и т.н.