Categories
Без категория

Как да запазите обувките си?

Поддръжката на обувките е много важна

Хубавите кожени обувки допълват идеално всяка мъжка визия. Но не е достатъчно те да са само красиви, а и чисти и добре поддържани. Независимо какъв модел са, имат нужда от грижа, за да останат в първоначалното си добро състояние. Това лесно се постига, ако се спазват няколко стъпки.

1.Почистване

Във всеки един магазин за обувки се предлагат почистващи продукти, но въпреки това, в тази статия ще ви кажем как правилно да се грижите за вашите обувки.

Преди да започнете с почистването, трябва да махнете връзките, след което с мека четка да изчистите праха.

За да поддържате нормална форма на обувката, сложете едната си ръка вътре, а с другата чистете.

След това със същата четка разнесете препарата и оставете да изсъхнат за двайсетина минути.

2.Полиране

Полирането е необходимо, за да хидратира кожата на обувките. Балсамът за полиране се нанася с кръгообразни леки движения и с помощта на меко парче плат.

Използвайте бои, чиято основа е от пчелен восък или ланолин. Те омекотяват обувките и едновременно предпазват кожата. Освен това, боята трябва да в цвят, който да подхожда на цвета на обувките.

Излишното количество боя се почиства с друго чисто парче мек плат.

3.Предпазване на обувките от вода

За да предпазите кожата на обувките си от вода, използвайте водоустойчив спрей, но преди да напръскате с него, използвайте гъба, затоплена в гореща вода. По този начин абсорбацията на кожата се повишава от топлината.

4.Съхраняване на вашите обувки

Закупете си качествени калъпи. Едни от най-добрите са дървените калъпи, тъй като дървото е материал, който абсорбира влагата и предпазва обувките от неприятната миризма.

Когато сваляте обувките, слагайте във вътрешната предна част хартия, след което и калъпа.

Използвайте редовно калъпи, тъй като те запазват оригиналните форми на вашите обувки и предпазват от намачкване на кожата. Ако кожата е намачкана, това гарантира повредата й.

Вижте повече на: mes.bg