Categories
Без категория

Какво означават цветните букети? – gp-gallery.com

Традиция е да се подаряват букети цветя при всеки един повод. Без украса от цветя не минава нито една сватба или друго по-специално събитие. Една украса обаче изисква професионални умения, за да се съчетаят правилно различните цветове и форми. Има най-различни видове цветя, някои от които увяхват по-бързо, други издържат повече, някои са по- ароматни, а други- не толкова. Ако имате нужда от професионални флористи и не знаете къде да търсите, доставка на цветя в София е мястото, където ще намерите най-добрите специалисти в това отношение, с доказал се опит в аранжиране на цветни украси.

Всяко цвете има определена символика, а тя е различна в различните страни по света. Има много тънкости в подаряване на цветя, както и в украсата им, но в България нямаме навика да разчитаме езика на цветята, докато в някои страни един букет може да стане причина за обида.

Например хризантеми не се подаряват навсякъде в Европа, тъй като в някои държави те се считат за траурни цветя и ако се подарят на рожден ден, имен ден или друг специален повод, това би било доста нелепо. Самата традиция произлиза от Япония, така че там те се приемат по същия начин. В България на хризантемите не се гледа с лошо и ние се радваме, ако получим такъв букет.

Преди да отидете в някоя екзотична страна, трябва да се интересувате, за да знаете какви цветя да купите за подарък.

Ако подарите лилави лалета в Бразилия или Мексико, то отношенията ви с получателя ще се развалят. В тези страни лилавите лалета са символ на смъртта. В Гватемала пък за погребални церемонии се използват само бели цветя, а жълтите цветя в Чили са израз на презрение. В Кения цветята се поднасят единствено и само при изказване на съболезнование, докато в Танзания не се подаряват никакви цветя.