Categories
Без категория

Какво може да ни предложи Сандански и как да се възползваме от него

Градът ще ви изуми със своите природни забележителности и условия за почивка!

Сандански се слави със своите прекрасни условия за почивка и спа туризъм. Планинското градче разполага с изключителни природни дадености, които ще Ви впечатлят с красотата и невинността си. От край време града, е известен като естествена лечебница, благодарение на десетките минерални извори, които се намират в града. Поради тази причина от край време града, е апетитно място за редица народи, които са населявали територията на днешния Сандански през годините. В момента града, е един от най-популярните курорти у нас и се радва на изключително голяма посещаемост през годината.

Най-големите богатства на града са чистия въздух и лековитите минералните извори. Специфичното на въздуха в Сандански, е ниското му съдържание на алергени, което спомага за лечението на някои астматични и алергични заболявания. Символът на града, обаче са минералните извори. Водата в града, е с ниска минерализация и висока температура (40-80 градуса), което я прави подходяща за къпане през цялата година, без значение от сезона. Освен за лечение на редица хронични белодробни заболявания, водата се използва за прилагането на някои специфични спа процедури, които се предлагат в специализираните центрове и хотели.

Освен с природните си богатства, обаче града разполага и с редица културно-исторически забележителности. Още на влизане в града ще бъдете посрещнати от величествената седем метрова статия на митичния тракийски герой Спартак, за когото се смята, че в определен етап от живота си, е живял в този регион. В неговия център пък ще може да разгледате останките от епископската базилика, които се пазят в Раннохристиянския комплекс. В близост до него се намира и едно от най-старите дървета у нас, което повече от пет века изумява посетителите. Всъщност дърветата са две, като другото се намира в лятната къпалня и също, е на повече от 500 години. Националният парк „Пирин” пък, е другата местна забележителност, с която може да се гордее Сандански. Фауната в парка, е изключително разнообразна и в него живеят повече от 100 вида животни и растения, които попадат в списъка на Червената книга.

Ако имате възможност задължително трябва да отскочите до близките селища Рупите, Мелник и курорта Попина лъка.