Categories
Без категория

Какви предимства носи отоплението с конвектори?

Има ли предимства отоплението с конвектори? Много хора се интересуват от отговора на този въпрос, защото искат да отопляват своето жилище по възможно най-изгоден начин, без голяма начална инвестиция.

Топлината произведена от конвекцията се движи от горе надолу. Естественото движение на въздуха е да ходи надолу, когато е студен, защото бива изместен от топлия въздух, който е по-лек и се движи нагоре.

При конвекторите има отоплително тяло, през което минава въздуха, за да се стопли. Може да се вградят и вентилатори, които да ускорят скоростта на въздушния поток и разбира се на отопление на помещението. Получавате равномерно затоплена стая, а не отделни нагряти предмети от веялка или реотан.

Какви предимства предлагат конвекторите?

• Конвекторните печки затоплят въздуха равномерно, за да е топло в цялата стая. При добре затворено пространство, няма да има „теч“ на топъл въздух и топлината ще превземе стаята доста бързо.

• Има конвекторни радиатори, които се монтират на стените, но има и такива, които са преносими и се слагат на пода. Това ще рече, че може да затоплите всяко едно място, което има нужда.

• Разполагате с възможност да контролирате температурата във всяка стая индивидуално. Използвайки някакъв тип централно отопление, няма да имате тази възможност.

• В 99% от случаите, конвекторите са абсолютно тихи. Дори тези, които разполагат с вентилатор не издават почти никакъв шум. Звукът е толкова тих, че няма как да притесни човек.

• В сравнение с другите електрически печки за отопление, тези конвектори могат да спестят поне 10% от консумацията на ток.

Какво да избера – конвектори или централно отопление?

Централното отопление може да е идеален вариант само за огромни къщи и комплекси. Стане ли на въпрос за затопляне на няколко стаи, помещения по отделно, допълнителна топлина в офиса или банята – конвекторът ще бъде вашият най-добър приятел.

Нека не подценяваме и факта, че изграждането на система за централно отопление е адски скъпо начинание, докато в трицифрения диапазон може да оборудвате един апартамент с конвектор за всяка стая.

Комфортът е всичко у дома!

Комфортът вкъщи се състои от подходяща температура, определено ниво на светлина и така нататък. Използвайки конвектори, вие ще можете да регулирате температурата във всяка стая по отделно. Както знаете, в спалнята е добре да е по-хладно, докато в дневните помещения можем да си позволим една идея по-топло.

Като прибавим и, че самата топлина е някак си естествена и приятна, нещата се нареждат и решението е ясно. Спестете пари, чувствайте се добре и не хабете излишни нерви с този вариант за отопление на своя дом.

Остави твоят коментар

коментар(и)