Categories
Без категория

Йотова разкри защо мъжът й е имал пари в КТБ

Евродепутатката посочи защо съпругът й има сметка в фалиралата банка.

Евродепутатката обясни защо мъжът й е имал депозит в КТБ. Тя посочи, че там са му превеждали заплатата от ВМА, както на всички останали служители на медицинското заведение. Йотова категорично отрече появилите се слухове, че мъжът й е имал преференциален депозит в банката на Цветан Василев и добави, че той е един от хилядите българи, които са имали средства в нея.

Илияна Йотова взе отношение и по въпроса с референдума. Според нея сега не е най-подходящото време за неговото провеждане, а въпросите, които са в него въобще не са най-важните, които касаят българските граждани. Тя посочи, че от тях се интересува един много тесен политически кръг, който не иска да има дискусия в обществото, парламента и общественият сектор.

Като член на БСП тя не остана безмълва относно разигралият се скандал с подкупите, които са били предлагани на председателят Михаил Миков. Скандалът избухна след интервю на Бриго Аспарухов пред агенция БЛИЦ, в което генералът разкри за „рушвета“. Йотова остро разкритикува Аспарухов и посочи, че медиите не са мястото, където трябва да се споделя подобна информация.