Categories
Без категория

И катаджиите ще бъдат наказвани – gp-gallery.com

11 пътни полицаи от Шумен са атакували в местния Административен съд наложени дисциплинарни наказания за служебни провинения. Бумът от жалващи се катаджии настъпил през месец декември, стана ясно в сряда на брифинг на магистратите, които отчитаха дейността си.

Униформените, които следят за реда на пътя, имали наложени различни наказания по Закона за МВР и държавния служител и те варирали от забележка до порицание и предупреждение.

Според запознати, пътните полицаи са били изловени да се унасят в дрямка в автопатрулните коли, пише „Труд“. Това била една от причините да се стигне до наказанията. Другите касаели технически неизправности. При всички случаи обаче униформените са жертва на автокапан, защото са били заснети от видеокамерите, с които са оборудвани колите им.

Шефът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим каза само, че „това са служители, извършвали системни нарушения на служебната дисциплина по време на работа“. Един от пътните полицаи дори бил уволнен. Нарушенията им в никакъв случай не били свързани с корупционни практики. „Наказваме, който не работи добре, и награждаваме професионалистите“, каза Расим.

loading…