Categories
Без категория

И БДЦ няма да подкрепи изтеглянето на 16 милиарда заем

Любен Дилов-син заяви, че изтеглянето на заема е грешка.

През изминалата седмица усилено се говореше, че ГЕРБ прави сондажи с БДЦ, за да ги убеди да подкрепят изтеглянето на заема. За това намекна лидерът на АБВ Георги Първанов, а подкрепата, която оказа депутатът от БДЦ Георги Ковачев в комисия беше многозначително. На влизане в пленарната зала обаче, лидерът на Български демократичен съюз Любен Дилов-син разкри, че действията на един депутат не могат да бъдат приети като сигнал за действията на цялата парламентарна група.

Любен Дилов-син сподели, че БДЦ вероятно няма да подкрепи изтеглянето на заема, но добави, че вероятно ГЕРБ и Реформаторския блок ще съберат необходимия брой гласове за ратификацията на 8-те милиарда евро нов дълг.

Преди малко пък се появиха информации, че едва 68 гласа ще бъдат достатъчни, за да бъде изтеглен заемът. Всички 240 депутати са заели своите места в парламентарната зала, но на таблото бяха отчетени едва 134-ма регистрирани народни представителя. Депутатите на ГЕРБ нарочно не се регистрираха, тъй като е осигурен кворумът и за подкрепата на заема ще бъдат нужни само 68 гласа „за“.