Categories
Без категория

Ислямска държава взе нови жертви!

Ислямска държава обезглави десетки иракски граждани.

Терористичната организация продължава с безнаказаните си убийства. Този път жертви на джихадистите се оказаха иракски журналист, неговия брат и още двама цивилни граждани. Причината, поради която е бил отнет живота на 37-годишния журналист Риад ал Азауи са били подозренията на джихадистите, че той работи за иракското правителство. Освен това има данни, че Ислямска държава са го заплашили още преди месец, тъй като той е отказал да работи за тях!

Вчера пък са били екзекутирани още 9 иракски граждани, за които е имало подозрение от страна на ислямистите, че са свързани с антиджихадистки групировки. В Аз-Заб пък са били обезглавени шест души, а в Байджи още трима. Според мълвата деветимата са били убити, тъй като в миналото са работили за сунитската полиция, която подкрепяше американските власти в борбата им с Ал Кайда!

Ситуацията в Ирак продължава да бъде неконтролируема. От правителството призоваха сунитските племена да отвърнат на удара на Ислямска държава, която от лятото безчинства в техния район.

Остави твоят коментар

коментар(и)