Categories
Без категория

Ислямистите обезглавиха и Дейвид Хейнс

Ислямска държава екзекутира и третия британец.

Терористичната групировка екзекутира и третия британец, който е в техен плен от 2013 година. Дейвид Хейнс е бил отвлечен през март миналата година в Северна Сирия, когато е работел за френска неправителствена организация.

Джихадистите от групировката „Ислямска държава“ отново разпространиха видео от екзекуцията. В нея мъж с маска говорещ с британски акцент заяви, че Дейвид Камерън е виновен за екзекуциите и неговите решения да въоръжи кюрдската Пешмрга срещу неговата организация. Точните думи на джихадистът са:

„Този британец ще плати цената на твоето обещание Камерън, да въоръжиш Пешмрга срещу Ислямска държава“.

Както в другите две видеа от обезглавяването на Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф, и сега беше дадена думата на жертвата. Принуден от своите похитители Дейвид Хейнс заяви, че британският премиер Камерън е виновен за случващото се и за съжаление британският народ ще плати цената за неговите решения. В края на видеото се появява нова жертва върху, която маскираният джихадист поставя ръката и нарича Алън Хенинг.

Дейвид Камерън заяви, че ще направи всичко по силите си, за да намери убийците и обяви действията на ИД като акт на чисто зло, което убива невинни хора!

Остави твоят коментар

коментар(и)