Categories
Без категория

Искат да пенсионират проф.Божидар Димитров, той им се смее

Подписка в интернет събра близо 1000 души.

Във вчерашната късна емисия новини по БТВ съобщиха, че в интернет е пусната петиция за пенсионирането на директорът на Националният исторически музей. Към този момент тя е подкрепена близо от 1000 души. Причината, поради която гражданите искат оттеглянето на професор Божидар Димитров от ръководният пост е свързана с недоказаните твърдения и небивалици, които излизат от неговата уста и които обиждат научната общност.

Потърсен за коментар, историкът „през смях“ заяви, че това не е първата подписка, която се организира срещу него през последните няколко години. Той разкри, че вече е бил потърсен от няколко организации и се опасява, че ще събере подкрепата на не 450, а 450 000 души, ако бъде организирана контраподписка.

Гражданската инициатива за опазване на културното и историческото наследство също се обяви в подкрепа на искането за пенсионирането на директорът на Националният исторически музей. Според тях професорът злоупотребява с културно-историческото ни наследство и го превръща в евтина бутафория.

Остави твоят коментар

коментар(и)