Categories
Без категория

Илиан Зафиров: Няма дупка от 4 милиарда в КТБ

Зафиров: 4-те милиарда са хипотетична загуба.

Уволненият директор на КТБ отново изказа своето мнение за ситуацията с банковото дружество. Той продължава да твърди, че няма дупка от 4 милиарда лева и това са спекулации на медиите. Зафиров определи тази цифра като хипотетични загуби, които могат да бъдат нанесени след определен период от време.

Той категорично отрече КТБ да е давала заеми, които надхвърлят законовите рамки на близки до Цветан Василев фирми. Зафиров индиректно обвини държавата за ситуацията с КТБ. Според него новоприетата методика за оценяването на кредитния портфейл на една банка е грешна и несправедлива, за разлика от старата, която се е прилагала до средата на април месец.

Бившият директор на КТБ обвини гуверньора на БНБ Иван Искров в лъжа. Според него няма никаква оферта от страна на Оманския държавен фонд. Той добави още, че един от основните виновниците за състоянието на КТБ е държавата, която е блокирала нейната дейност. Тя не е позволявала на кредитните длъжници да погасяват своите задължения, тъй като им били в различни валути.

коментар(и)