Categories
Без категория

Избухнаха първите скандали около предстоящите избори в Карлово

Повдигнаха обвинение срещу кмета на Карлово.

Като глава от криминален роман на Агата Кристи започна предизборната кампания в община Карлово, разкрива вестник Стандарт. Преди малко повече от седмица  настоящият кмет Емил Кабаиванов сензационно прогнозира, че очаква в близките дни да му бъдат повдигнати меко казано смешни обвинения и да бъде отстранен от длъжност, като преди това ще бъде арестуван показно!

Всъщност се сбъдна само едно от „мрачните“ му предсказания. Беше му повдигнато обвинение от Пловдивската окръжна прокуратура, която го обвини в умишлена безстопанственост, довела до разхищение на 22 849 лв. по проекта за изграждане на пречиствателната станция и канализация на града на обща стойност 15.2 млн. лв

Освен това е обвинен и в конфликт на интереси, тъй като е назначил трима свои приближени – депутата от РБ и областен лидер на СДС-Пловдив Никола Хаджийски, архиваря Милко Стрехин и Елен Писачев, в 8-членният състав на комисията, която движи проекта. В продължение на 15 месеца пък тримата взимали заплати, без да ходят на работа. Именно оттук идва разхищението от 23 хиляди лева!

Остави твоят коментар

коментар(и)