Categories
Без категория

Ивет Лалова завърши седма на финала на 200 метра на Световното в Пекин

Българската състезателка не успя да се пребори за медал.

Преди броени минути завърши финалът на 200 метра спринт на Световното първенство в Пекин. За съжаление Ивет Лалова не успя да се пребори с огромната конкуренция на финала и завърши на седмо място с резултат от 22.41 секунди. Със златните медали се окичи представителката на Холандия, която направи невероятен спринт в последните 70 метра и буквално „отне“ златото от Илейн Томпсън.

Ивет Лалова изглеждаше доста уморена и изостана от основната група още в началните метри, което не й позволи да се бори за призовите места. Все пак трябва да отбележим, че самото достигане на българската състезателка е успех, предвид обстоятелствата. Тя записа вторият най-добър резултат в кариерата си на 200 метра. Вчера на полуфиналът успя да постигне най-силното си постижение – 22.31 секунди.

Схипър завоюва световната титла с резултат от 21.63 секунди. Холандската състезателка беше определяна за основен фаворит за световната титла заедно с Илейн Томпсън. Прогнозите на специалистите се оправдаха и европейската шампионка на 200 метра записа ново постижение в кариерата си!

Остави твоят коментар

коментар(и)