Categories
Без категория

Ивелин Попов ще бъде на линия за мача с Хърватия

Футболистът на Спартак Москва ще бъде на разположение на Петев за мача с Хърватия.

Футболистът на Спартак Москва, който прави фурор в руското първенство, най-вероятно ще бъде на линия за мача с Хърватия от евроквалификациите. Ивелин Попов получи контузия на последният двубой на московчани от елита, но се оказа, че травмата му не е сериозна и ще се възстанови за двубоя с „шахматистите“.

На практика България загуби шансове да се бори за място на еврофиналите във Франция. Избраниците на Ивайло Петев ще се борят за своята чест и тази на родината в изключително важният двубой за Хърватия. Лука Модрич и компания ще преследват задължителна победа срещу трикольорите, за да продължат борбата си за едно от първите две места в групата, които дават право на директно участие на ЕВРО 2016.

Към момента Норвегия и Италия заемат първите две места в групата. Ако Хърватия иска да се класира за форума във Франция, без да преминава през ситото на баражите, ще трябва да спечели последните си два мача с България и Малта, като трябва да се надява Норвегия или Италия да допусне грешна стъпка. В последният двубой от квалификациите, скандивавците гостуват на „скуадра адзура“.

коментар(и)