Categories
Без категория

Иван Нейков: Тревожно е намаляването на населението

„Тенденциите са обезпокоителни“, посочи Нейков.

Бившият социален министър коментира за Нова телевизия драстичното намаляване на населението на страната. Според него тази тенденция е изключително обезпокоителна и трябва да се вземат мерки в тази насока. Нейков посочи, че България е на второ място по възраст в Европейският съюз.

Експертът по социална политика даде за пример колко първолаци започват училище всяка година. Нейков сподели, че през 2000 година са били записани над 113 000 деца, а през изминалата 2014 са били двойно по-малко – 63 000. Бившият министър посочи, че за съжаление това са фактите и ако искаме нещо да се промени, трябва да се работи много в социален аспект.

Според него България трябва да се опита да си върне емигрантите, които напуснаха страната през последните 25 години в търсене на по-добър живот. Той посочи, че в Македония, Украйна и Молдова има много българи, към които трябва да се обърнем. Предвид ситуацията той вярва, че много от тях биха се завърнали в страната, ако получат необходимите гаранции за по-добър и спокоен живот.

Остави твоят коментар

коментар(и)