Categories
Без категория

Ивайло Калфин: Коалиция между ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт няма да издържи дълго

Той смята, че съюз между ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт би бил нестабилен и го определи като временно решение.

Заместник-председателя на АБВ Ивайло Калфин беше гост в сутрешното предаване на Нова Телевизия. В него той коментира преговорите между ГЕРБ и останалите партии за съставянето на нов кабинет. Калфин смята, че предложения модел на управление от страна на партията-победител с участието на Патриотичния фронт и Реформаторския блок е нестабилно и няма да издържи мандата си.

При това положение Калфин сподели, че АБВ твърдо ще остане в опозиция и би подкрепило някои решения на бъдещия кабинет само, ако съвпадат с вижданията на лявоцентристката партия. Освен това той добави, че, за да бъде стабилно бъдещето правителство в него трябва да участват всички леви политически сили от 43-тия парламент.

В края на разговора Калфин призова за сериозни реформи в Изборния кодекс. Той смята, че проблемите, които възникнаха с разпределението на мандатите могат да бъде решени много лесно, ако бъде въведена 50-процентовата мажоритарна система. Освен това добави, че идеята за задължително гласуване не е лоша и може да окаже положителен ефект върху резултатите от изборите.

Остави твоят коментар

коментар(и)