Categories
Без категория

Земеделските съюзи блокираха изхода на Стара Загора с трактори

Те протестират срещу намерението на Министерството на финансите да бъдат монтирани измервателни уреди във вътрешните им бензиностанции.

Преди броени минути започна организираният протест на земеделците, който е в знак на несъгласие с монтирането на измервателни уреди във ведомствените бензиностанции. Тяхната позиция е, че цената е непосилна за тях и ако промените бъдат приети до 31 август, то много от земеделците ще бъдат принудени да излязат на пътя и да зареждат огромната си земеделска техника в обикновените бензиностанции.

В знак на протест срещу намеренията на Министерството на финансите, земеделците излязоха с над 200 трактора, за да заредят „символично“ в бензиностанцията, която се намира на изхода от Стара Загора към Раднево към Хасково. По този начин те искат да покажат какво ще се случи, ако бъдат принудени да зареждат в обикновените бензиностанции.

Протестите на земеделците бяха подкрепени още в Силистра и Русенско, където същото упражнение беше повторено на бензиностанциите изходите за София, Варна и Силистра. Техните действия създадоха сериозни затруднения в нормалното движение на автомобилите по горепосочените пътища.

Остави твоят коментар

коментар(и)