Categories
Без категория

Заради кои навици жените изглеждат по-стари – gp-gallery.com

Lovely smile

По-малко задачи, десерти и грим и повече и повече сън, околоочен и слънчезащитен крем спасяват младостта.

Остарявате видимо по-бързо, отколкото летят годините? Ако не харесвате това, което виждате в огледалото, може би е време да промените някои от навиците си. Храните, които консумирате и дори начинът, по който спите може да добави години към лицето ви и да съкрати живота ви.Ето някои от навиците, които без да осъзнавате ви състаряват:

Вие сте мултифункционални
Ако списъкът ви със задачи изглежда, че никога няма да стане по-кратък, Хроничния стрес провокира освобождаването на свободни радикали, нестабилните молекули, които увреждат клетките и са отговорни за стареенето. Вместо да захващате много неща наведнъж, концентрирайте се върху една задача и преминете на следващата чак, след като сте я завършили.

Рядко пропускате десерта
Освен добавянето на килограми, похапването на сладки изкушения може да добави и години на лицето ви. Захарните молекули се прикрепят към протеиновите влакна във всяка една наша клетка. Този вреден процес, известен като гликиране, може да доведе до загуба на блясък, тъмни кръгове под очите, загуба на тонус, подпухналост, увеличаване на фините линии и бръчките на лицето, увеличаване на размера на порите. Пропуснете сладките лакомства, ако искате да запазите младежкия си блясък.

Спите по-малко от пет часа на нощ
Лишаването от сън води не само до тъмни кръгове и торбички под очите, но също така и съкращава живота. Лягайте си рано и спете поне по седем часа, ако усещате липса на енергия, умствена ленивост, проблеми с концентрацията.

Не използвате околоочен крем
Дори рутинната грижа за кожата трябва да включва един добър околоочен крем, за да се предпазим за по-дълго време от бръчките. Кожата около очите е по-тънка от кожата в останалата част от лицето, затова видимо остарява по-бързо. Поддържаната и хидратирана кожа около очите може да свали години външния ви вид.

Използвате слънцезащитни продукти само по време на почивка
Изпълняването на ежедневните задачи в града под слънчевите лъчи може да нанесе повече щети на кожата ви, отколкото ако цял ден се печете на плажа. Продължителното излагане на ултравиолетовите лъчи кара човешкото лице да старее преждевременно, ето защо трябва да защитаваме кожата си със слънцезащитни продукти всеки ден.

Прекалявате с грима
Излишният грим може да ви състари по не толкова очевидни причини, както например неправилното му нанасяне. Прекомерната употреба на продукти с аромати, дразнещи химикали, както и алкохолни агенти, могат да изсушат кожата чрез премахване на естествените ѝ масла и да предизвикат появата на бръчки.

Спите с лице, заровено във възглавницата
Спането по корем или на една страна с лице върху възглавницта може да предизвика появата на бръчки и да ускори процеса на стареене. Спете по гръб или инвестирайте в сатенена калъфка за възглавница, за да поддържате кожата си гладка.

loading…