Categories
Без категория

Започнаха да изплащат обезщетенията за умрелите от син език животни

Тя сподели, че в петък са преведени първите 300 000 лева по сметките на животновъдите.

Новият министър на земеделието и храните Десислава Танева сподели пред хората в Сливен, че е започнато изплащането на обещетенията на собствениците на животни, които са починали следствие на болестта син език. Тя разкри, че близо 3.5 милиона лева ще бъдат нужни, за да бъдат възстановени загубите на хората.

Реклама:

Министър Танева разясни, че е имало известно забавяне свързано с обработката на документите, но това „недоразумение“ ще бъде изчистено до началото на седмицата. Тя добави, че в петък са били преведени първите 300 000 лева по съответните дирекции, откъдето трябва да бъдат разпределени към засегнатите лица

Министърката на земеделието уточни, че преди да бъде извършена актуализацията на бюджета са били планирани едва 1.5 милиона лева, които е трябвало да бъдат използвани за обезщетяване на хората, чийто животни са умрели от болестта „син език“. След актуализирането на бюджета обаче, са отпуснати още 2 милиона лева, които ще бъдат използвани ефективно за преодоляване на проблемите в сектора.

Остави твоят коментар

коментар(и)