Categories
Без категория

Зам.кметът на София: До две години ще имаме 50 нови трамвая

Заместник-кметът на София обеща нови трамвайни линии.

Това разкри Любомир Христов в ефира на БНТ. Той уточни, че в рамките на следващите 2 календарни години трябва да бъдат доставени нови 50 трамвая, които да тръгнат по улиците на София. Заместник-кметът на столицата сподели, че тяхното финансиране, ще дойде по различни схеми разработени от общината.

Според него трябва да бъде запазено трамвайното движение в столицата, тъй като то е един от символите на града. Христов разкри, че по време на разглеждането на проектите за ремонтирането на определени зони от София, е имало предложения да бъдат премахнати трамвайните линии, но в крайна сметка са били отхвърлени.

Любомир Христов сподели, че една от причините, поради които от общината искат да запазят трамвайното движение, е тишината, което излъчва то. Именно поради това се работи върху реализирането на цялостният проект за модернизирането на улица „Граф Игнатиев“. Неговото „преобразяване“, ще включва полагане на настилки, основен ремонт на канализация, водопровод, електропреносни мрежи, ново трамвайно трасе с нови системи за обезшумяване, намаляване на вибрациите, нови трамвайни мотриси и т.н.

коментар(и)