Categories
Без категория

Забраниха каруците и бурките в Сливен! БРАВО! – gp-gallery.com

Каруците и бурките са забранени в Сливен. Решението взе местният парламент на своята сесия днес. Съветниците приеха предложението на кмета Стефан Радев, който поиска пълна забрана за движението на каруци на територията на града. Контрира го председателят на ДПС Мустафа Мустафов, който предложи да има едно изключение – ромският квартал „Надежда“. „Там придвижването и търговията става предимно с каруци“, аргументира се Мустафов, цитиран от „Стандарт“.

Градоначалникът обаче бе непреклонен и отказа да промени своето предложение. В крайна сметка мнозинството общински съветници подкрепиха кметската идея и наложиха пълна забрана за движението на каруци под Сините камъни.

Санкциите за нарушителите ще бъдат от 300 до 10 000 лева.

Докато дебатът за каруците предизвика полемика, то забраната за бурки мина тихомълком. Общинските съветници приеха кметското предложение да бъде забранено носенето на дрехи, покриващи лицето по начин, който пречи носещият ги да бъде разпознат.

Ограничението не се отнася за лицата, които изпълняват задълженията си по Закона за МВР, ДАНС и отбраната. По този начин без да споменават специално бурката, сливенските съветници на практика я забраниха на територията на общината.

Гласуваните промени в наредбата за обществения ред ще влязат в сила най-рано след 20 дни, ако не бъдат спрени от областния управител.

Източник: БЛИЦ