Categories
Без категория

Жив е злощастният лебед от Охрид, който уж бил убит от българка – gp-gallery.com

От Охрид пристигат добри новини, пише македонският „Вечер“. В социалните мрежи охридчани споделиха фотографии, на които се вижда, че лебедът Джордж (за когото се знаеше, че е убит от българска туристка) си плува щастлив във водите на езерото с ятото си. В охридските сайтове пише също така, че птицата е със счупено крило, но то бързо зараствало. „Джордж преживя насилие от туристка от съседна държава,“ пише „Вечер“, без да споменава България. „Надяваме се, че дивашката постъпка на туристката бързо ще бъде санкционирана.“

Нечуваната жестокост, проявена от българска туристка в Охрид, убила лебед заради снимка, стигна до английските медии, съобщи сайтът Kafene.net

Историята беше публикувана в „Сън“ под заглавие: „Какво им става на хората? Сега лебед умря, след като туристка го извлече от езеро, за да си направи селфи“.

Случката беше отразена и от „Дейли мейл“, а заглавието там е: „Лебедът, който умря заради снимка. Туристка уби птица като я извлече от езеро, за да може да позира с нея“.

„Жестоката туристка е заснета с лебеда край бреговете на Охридското езеро, позирайки с него преди да го захвърли безсърдечно на земята. След като неидентифицираната жена се позабавлявала, тя оставила крилатото създание да умре само на плажа“, отбелязват потресените медии на Острова.

Историята с българката се разигра на 4 март на Охридското езеро, а сцените с лебеда са запечатани от фотографа Наке Батев, който случайно успява да заснеме видяното.

Дали сега в. „Сън“ ще опровергае унищожителната си публикация?