Categories
Без категория

Жестока буря се разрази в Германия, Швейцария и Австрия

Вятър със скорост от 185 километра в час причини няколко автомобилни катастрофи.

Проливни дъждове и силни ветрове прекъснаха временно нормалното функциониране на транспорта в Германия миналата нощ. Ураганът Гонзало нанесе изключително сериозни щети в няколко населени места. Най-засегнати са провинциите Бавария и Баден-Вюртемберг. Германските власти съобщават, че са силните ветрове са съборили множество дървета върху железопътната мрежа, които са прекъснали движението на 23 транспортни линии!

Бурята се прехвърли и в съседните Швейцария и Австрия. За щастие няма жертви и щетите, които са нанесени са само материални. В южните Апли обаче, вятъра е бил изключително силен. Според последните данни неговата скорост е била 185 километра в час. Това е причинило сериозни автомобилни злополуки. Съобщава се за преобърнати автомобили и леки катастрофи.

В австрийския Тирол пък над 30 000 къщи останаха без ток. Причината е в повредените електропроводи. Метеорологичните агенции прогнозират, че първия сняг в Германия, Швейцария и Австрия ще подрани значително, поради климатичните промени, които е нанесъл ураганът Гонзало.

Остави твоят коментар

коментар(и)