Categories
Без категория

Жената от снимката си купи жилище в Дубай с пари от помощи! – gp-gallery.com

Голяма част от българите, а и не само, емигрантите като цяло, идват на Острова с идеята да преметнат социалната система във Великобритания и, ако може, още с пристигането си да започнат да живеят от социални помощи, без да им се налага да работят биха били изключително щастливи. Оказва се обаче, че не само чужденците, но и самите англичани знаят някои трикове, с които да се възползват от средствата, които страната отпуска на нуждаещите се, съобщава „24 часа“. Една от тях е Карина Рейд. Тя е само на 32 години и благодарение на откровената си наглост, ще прекара няколко години в затвора. Но трябва да й признаем едно – успяла е да преметне системата и да вземе от държавата 50 хиляди паунда.

Пред властите, дамата казала, че няма пари за храна и дрехи и й се налагало да оцелява на ръба. Хората й повярвали и сигурно щели да преведат много повече пари, ако глупавата жена не използвала своя профил в социалната мрежа, за да се хвали. Дори и зад фалшив профил, Карина не можела да избяга от данъчните, които забелязали, че често се разхожда до Дубай, Испания, Португалия, Франция и Швейцария.

Не е ясно колко дълго е продължила измамата, но в банковите й сметка са открити 180 000 паунда, няколко имота в Челси и централен Лондон и още един, който бил депозиран за скромната сума от 20 000 паунда. Дамата се описвала пред света като мениджър директор в медицинска компания. През 2013-2014 година е изпратила сумата от 116 000 паунда за покупка на имот в Дубай. Пред съда жената казала, че всички разходки и лъскав живот били заплатени от приятели. Накрая се вразумява и се признава за виновна по 9 обвинения за измама.
Източник: БЛИЦ