Categories
Без категория

Ето подробности за срещата между Ердоган и Путин! – gp-gallery.com

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин може да се срещнат в края на юли или в началото на август. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от турската телевизия НТВ.„Има голяма вероятност за среща на двамата лидери в края на този месец или в началото на август“, посочи Чавушоглу.

В петък Чавушоглу заяви, че Ердоган е готов да се срещне с Путин през август в Сочи (преди срещата на Г-20), припомнят турските медии.

Отношенията между Анкара и Москва се влошиха, след като Турция свали руския самолет Су-24 на 24 ноември 2015 г. заради предполагаемо нарушение на турското въздушно пространство, информира БНТ.

В сряда (29 юни) руският президент Путин разговаря по телефона с президента на Турция Ердоган. Разговорът бе осъществен, след като Ердоган изпрати писмо до Путин с извинение за сваления през ноември руски бомбардировач. След разговора с Ердоган Путин заръча на правителството да започне преговори с Турция за възстановяването на сътрудничеството в търговията и други сфери.

Източник: БЛИЦ