Categories
Без категория

Ето как ще бъде спасена Гърция!

Ципрас обещава реформи срещу нов заем.

Световната информационна агенция AFP предаде преди броени минути, че гръцките министри са предложили нов план за финансова помощ, който включва реформи в данъчната и пенсионната реформа, но срещу значително опростяване на част от външният дълг. Освен това Гърция иска нов тригодишен спасителен заем. Очаква се по-късно днес планът да бъде разгледан от министрите на еврозоната.

Гърците са предложили увеличение на ДДС-то, което ще нарасне до 23 % и ще обхване главно ресторантския и хотелиерския отрасъл. Освен това ще бъдат отнети данъчните привилегии на островите, както и ще се намалят значително финансовите облекчения за гръцките острови. Предвидено е и увеличение на пенсионната възраст от 62 на 67 години, което трябва да се случи до края на 2022 година.

Правителството на Ципрас обещава, че ще има съкращения в държавната администрация, свиване на бюджетите и повеждането на сериозна борба с укриването на данъците. СИРИЗА дори планира държавата да приватизира пристанищата в Пирея и Солун до края на годината. В замяна на това премиерът Ципрас иска нов тригодишен заем от ЕС в размер на 53 милиарда евро!

Остави твоят коментар

коментар(и)