Categories
Без категория

Ето какво реши Министерски съвет на днешното си заседание!

Вижте какви бяха решенията, които взе МС днес.

Преди броени минути приключи заседанието на Министерски съвет. На него бяха направени няколко интересни промени относно Наредбата за работното време, почивките и отпуските. Работодателите вече нямат задължението да изготвят и утвърждават график за ползване на годишният работен отпуск. Единственото им задължение е да уведомяват работниците си за размерът на отпуската, който ще могат да използват през настоящата година, вкл. отложен или неползван от предходни години. Това трябва да се случи до 31 януари в началото на всяка календарна година.

Сред другите решения, които бяха взети на поредното заседание на министерския съвет, е свързано с НАП и Агенция Митници. Създават се вътрешни инспекторати за контрол върху дейността на служителите в двете дружества. До този момент тази длъжност се изпълняваше от Министерството на финансите.

Освен това беше одобрено отпускането на 15,8 милиона лева за финансирането на проекти за овладяването на последиците след природните бедствия, които сполетяха страната ни. Част от тях ще отидат за укрепването на свлачищата край магистрала Струма и общинският път в Асеновград. Останалите решения на МС може да ги видите тук!

Остави твоят коментар

коментар(и)