Categories
Без категория

Ето за какво от министерството ще дадат 1 милиона лева!

За конкурсът „Посоката избираш ти“ ще се използват 1 милион лева за реклама.

Проучване на вестник „Сега“ разкри скандални харчове от страна на министерството по европейски проекти и оперативни програми от 2007 до 2013 година. Поради закъснението в тяхното изпълнение са пръснати стотици хиляди левове „напразно“ и за „отчитане на дейност“. Поне това показва разследването на журналистите от вестника.

От него става ясно, че за популяризирането на конкурса „Посоката избираш ти“, който е насочен към младите хора, които трябва да пратят собственоръчно изработено видео от 90 секунди, чрез което да привлекат младежи, които не се трудят и учат към заетост. Наградният фонд, който са обявили от социалното министерство е 6500 лева, но за сумата за неговото разгласяване и рекламиране ще надхвърли стойността на наградата многократно.

Само 20 000 лева са отделени за реклама във Facebook и Google AdWords. Освен това ударно бяха публикувани и рекламни статии в почти всяка по-голяма информационна агенция. От министерството твърдят, че тези материали са безплатни, но справка показва, че това съвсем не е така. До броени дни пък трябва да бъде приключен договорът за популяризирането на конкурса „Посоката избираш ти“, който ще бъде на стойност 960 000 лева с ДДС!