Categories
Без категория

Ето защо Борисов е летял с авиоотряда до Разград!

„Цената на полета е била 2900 лева. С кортеж е щяло да излезе по-скъпо“, информират от Министерски съвет.

Преди броени минути от Министерски съвет разпространиха официално съобщение, чрез което отговориха на журналистическите запитвания защо премиерът Борисов е използвал военен хеликоптер, за да присъства на стадиона в Разград. Съобщението гласи, че министър-председателят и финансовият министър Горанов са използвали хеликоптерът, тъй като е щяло да излезе много по-скъпо, ако е било извършено пътуване с кортеж.

Цената на полета до Разград е била 2900 лева, а хеликоптерът е собственост на „Авиоотряд 28″. Освен това от Министерски съвет допълват, че Бойко Борисов не е стоял да гледа целия мач, а присъствал само на церемонията по откриването на новата трибуна „Моци“, която е изградена с държавни пари по европейски проект оползотворен от община Разград.

Причината, поради която премиерът Борисов не е останал да изгледа победата на Лудогорец над Локо София е свързана с натоварената му програма. Лидерът на ГЕРБ е трябвало да се върне моментално в София, за да подготви всичко около предстоящото пътуване на водената от него делегация в Катар.