Categories
Без категория

Експерт: Много от кредиторите на КТБ няма да си получат парите

Според него много от кредиторите няма да си получат парите.

Това заяви изпълнителният директор на Българската агенция за кредитен рейтинг Христо Михайловски в ефира на БНТ. Той обясни, че законът в момента е променен по такъв начин, че първо Фондът за гарантираните вземания да си върне парите, след което всички останали кредитори. Финансовият експерт посочи, че като най-голям кредитор с 3,6 милиарда лева, първо фондът трябва да бъде обезпечен, а после всички останали.

Михайловски обаче, смята, че не се полагат достатъчно усилия, за да се съберат вземанията й. Той посочи и още един проблем. Според него в момента тече мащабна операция по източването на фирмите и дружествата, които са получавали „лоши кредити“ от КТБ, за да не може да се събере нищо. По този начин с всеки ден, седмица и месец, се намалява възможността да бъдат събрани средствата необходими за обезпечаването на всички кредитори на банката.

Дикреотърт на агенцията за кредитен рейтинг определи за много странно това, че парламентарната комисия не е изнесла никаква информация за кредитополучателите на КТБ.

Остави твоят коментар

коментар(и)