Categories
Без категория

Ексклузивно за войната: Турция прехвърли още 2000 бандити в Сирия – gp-gallery.com

Последната информация за ситуацията в Сирия за „Руская весна” съобщава гражданинът на Украйна, родом от Донбас, с позивна Тимур, който в момента се намира в редиците на кюрдската съпротива и отговаря за координацията със сирийската армия. Обстановката в Сирия (20 февруари).

Из цялата страна с цел набиране на подкрепа за сключването на споразумение за примирие обороти набират преговорите със старейшините и духовните лидери на селищата, провеждат се срещи с представителите на местното самоуправление и авторитетни личности, ползващи се с доверието на населението. Например, подобни срещи са се състояли в населените пунктове Дар ел Кебир и Халамуз в провинция Хомс.

Нов котел за ДАЕШ в Алепо

Най-важното събитие в провинция Алепо е превземането на електростанцията от отрядите на националната отбрана и приключването на обкръжаването на ДАЕШ в източната част на провинцията.

Сирийската авиация нанесе удари по позициите на терористите в районите Ахтерин, Зиадия, Кандарлия, Куббасин, Кудейран и Ел Баб.

Турция продължава обстрела и е прехвърлила в Сирия още около 2000 бандити

Турция, без да прекратява артилерийския обстрел по поциите на кюрдите (Африн, Дербалут, Джедерис, Минник, Киштаар, Маликии, Тел Рифъат), е организирала прехвърлянето през държавната граница в сирийския град Аазаз на бандитски групи, наброяващи около 2000 души.

В провинция Латакия подразделенията на правителствената армия заедно с отрядите на народното опълчение, освобождавайки Айн Ел Кантар и Нахшеб, продължават да водят сражения в покрайнините на Бейт Джануро и Кабух.

В Хама се водят сражения за Нарб-Нафса

В провинция Хама силите на армията продължават кръвопролитните боеве за контрола върху Нарб-Нафса.

В провинция Хомс по военната техника и струпалите се бандити в района на планините Джебел Рмили и хълмовете Тулул ел Манта сирийската авиация продължава да нанася удари.

В резултат на ударите на сирийската авиация по позициите на екстремистите в централния и източен райони на Дейр ез Зор, както и в резултат на действията на сухопътните сили в районите Джафра и Мрейя, са ликвидирани около 50 ислямистие. Унищожен е команден пункт, реактивна установка и автомобил

Кюрдите продължават да освобождават от бандитите все нови и нови градове

В провинция Хасака в резултат на тежки сражения на отрядите на кюрдското опълчение с ислямистите от ДАЕШ са освободени от бандитите селищата Джиср еш Шаддади, ел Хавл и петролногазовия район Джебесии.

В Западна Гута подразделенията на правителствената армия продължават да свиват примката около блокираните в Дараа терористи.

loading…