Categories
Без категория

Една мегазвезда навърши 70 години днес напук на дрогата – gp-gallery.com

Лайза Минели днес навърши 70 години, съобщи ТАСС. Дъщерята на Джуди Гарланд и режисьора Винсънт Минели дебютира в киното едва тригодишна във филма „Доброто старо лято“. След това често се изявява с майка си на театрална сцена и в телевизионни програми.

На 17 години получава ангажименти като танцьорка и певица в Ню Йорк. Първата й голяма роля в мюзикъла „С водещия крак напред“ й носи наградата „Театрален свят“, а за ролята в мюзикъла „Флора – червеното бедствие“ печели награда „Тони“ през 1963 г.

Първия си студиен албум „Liza, Liza“ записва през 1964 г. и печели награда „Грами“.

Международна известност, награди „Оскар“ и „Златен глобус“ й носи ролята на Сали Боулс във филма „Кабаре“, излязъл през 1972 г. Той дава възможност на Лайза Минели да изяви напълно таланта си на певица, танцьорка и драматична актриса.

Други нейни известни филми са „Ню Йорк, Ню Йорк“ и „Артър“.

До днес Лайза Минели е записала 11 албума, снимала се е в повече от 30 филма. Звездата й на Алеята на славата в Холивуд бе открита през 1996 г.

На церемонията по връчването на Оскарите миналата година известната певица и актриса Лайза Минели шокира колегите си като се появи очевидно дрогирана и едва държаща се на краката си. Феновете на Минели бяха шокирани от характерните за кокаиновата интоксикация тикове на лицето, странното свиване на устните, както и треперене на ръцете. По-късно нейният мениджър обяви, че певицата се намира в един от престижните наркоцентрове в Лос Анджелис, „за да се справи категорично с проблема“.

Според признанията на самата Лайза тя започнала да употребява психотропни субстанции след смъртта на майка си – певицата и актриса Джуди Гарлънд през 1969 г. За съжаление и тя бе известна с пристрастеността си към наркотиците.