Categories
Без категория

Един на всеки трима е готов да продаде гласа си

На всеки трима един би си продал гласа за 200 лева.

Това обяви социологът Кольо Колев в сутрешния блок на Нова Телевизия. Според проучване на неговата агенция, всеки трети е готов да продаде гласа си на предстоящите предсрочни избори. Българските граждани са склонни да гласуват за определена партия, но не за по-малко от 200 лева. В това число влизат не само ромите, но и всички български граждани.

Водещият социолог на „Медиана“ сподели, че според него шанс за влизане в парламента имат България без цензура, Реформаторския блок, АБВ, Патриотичния фронт и АТАКА, които без проблем биха могли да преодолеят 4 % бариера при очертаващата се ниска избирателна активност.

Според социологическото изследване на „Медиана“ победител в предстоящите избори ще бъде ГЕРБ, но водещата десница няма да успее да сформира самостоятелен кабинет и ще има нужда от подкрепата на други партии. Веднага след тях се нареждат досегашните мандатоносители БСП и ДПС.

Господин Колев прогнозира коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, която да оглави следващия кабинет.

коментар(и)