Categories
Без категория

Д-р Хасан Адемов: Пенсионната възраст за полицаите трябва да е 52 години и 10 месеца

Според бившият социален министър е добре, че полицаите са разбрали, че трябва да има минимална възраст за пенсиониране и при тях.

Според депутатът от Движението за права и свободи служителите в сектор „Сигурност“ е трябвало да преминат през доста дълъг път, докато осъзнаят, че и при тях е наложително да се въведе минимална възрастова граница за пенсиониране. Адемов посочи, че голяма част от служителите, които се пенсионират продължават да работят в частни охранителни фирми или на други места.

Бившият социален министър сподели, че в момента средната възраст, на която се пенсионират полицаите е 52 години и 8 месеца. Към нея ще бъдат добавени още 2 месеца, които ще важат за всички категории във вътрешното ведомство, без никакви изключения.

Доктор Хасан Адемов поздрави социалният министър Калфин за работата, която е свършил до момента и факта, че е успял да постигне експертно съгласие в рамките на Тристранния съвет. Той добави, че сега идва тежката част – да се постигне съгласие и на политическо ниво. Депутатът от ДПС сподели, че в момента няма такова нещо и даде за пример Патриотичният фронт, който първоначално гласува против промените, а впоследствие промениха вота си на „въздържали се“.

коментар(и)