Categories
Без категория

Дянков изнася лекция за борба с корупцията пред СИРИЗА в Атина

Бившият финансов министър ще дава съвети на гърците как да се борят с корупцията.

Днес бившият финансов министър на България ще изнесе лекция на тема „Изкореняване на корупцията“ в Атина. Симеон Дянков ще бъде един от лекторите, които ще участват на извънредната икономическа среща на върха за Гърция. Зад нея стоят американската неправителствена организация „Атлас Нетуърк“, Института „Като“ и фондация „Фридрих Науман“, които са отговорят за организирането й.

Очаква се Дянков да даде конкретни съвети на управляващата партия СИРИЗА за това как да се справи с корупцията и как се извършват прозрачни обществени поръчки. Освен това бившият министър на финансите ще предложи и конкретни мерки за решаването на проблема с рушветите, чрез прилагането на бюджетни инструменти. Вероятно Симеон Дянков ще се срещне на четири очи с представители на останалите партии, които сформират гръцкото правителство.

На лекцията ще участва и нобеловият лауреат за икономика Томас Сарджънт, който ще бъде главното лице на мероприятието. Целта на лекцията е да се изгради план за предотвратяване на икономическите кризи чрез прилагането на структурни реформи.