Categories
Без категория

Държавата отпуска нови 2 милиона лева за циганите

Държавата отпуска 2 милиона лева за интегрирането на циганите.

За поредният проект, който ще работи върху интеграцията на ромите, ще бъдат отпуснат 2 милиона лева. Това е сумата, която са определили от Администрацията на Министерския съвет за “Разработване и внедряване на система за мониторинг, оценка и контрол за изпълнение на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020”.

Финансирането на проекта е с европейски пари по програмата “Развитие на човешките ресурси 2014-2020”. По този начин от БГНЕС съобщават, че управляващите ще продължат с изразходването на финансов ресурс за изготвянето на анализи и изследвания, отколкото за реални инвестиции в страната. Първата обществена поръчка ще бъде на стойност 200 000 лева и ще бъде за “преглед, анализ и оценка на законодателство, структури, системи, добри практики за провеждане на мониторинг, оценка, контрол, мрежа от заинтересовани страни с фокус върху ромите“.

След което ще бъдат отпуснати още около 1,7-2 милиона лева за реализирането на системата, която ще работи с тази информация.

коментар(и)