Categories
Без категория

Драматична загуба за България от Русия, но все пак продължаваме в следващата фаза

Драматична загуба с 2:3 гейма, но продължаваме напред!

Късно снощи българските волейболисти записаха драматична загуба с 2:3 гейма от Олимпийския шампион. Националите изиграха най-силния си мач на първенството до момента. Възпитаниците на Пламен Константинов поведоха на руснаците с 2:0 гейма, но 10-минутната пауза, която беше въведена от FIVB между 2-ри и 3-тия гейм се отрази негативно на лъвовете, които загубиха ритъм и позволиха на Русия да се върне в мача.

Сборная беше безпощадна в третия гейм и го затвори на 20 точки. В четвъртия гейм пък липсата на късмет и грешни съдийски отсъждания ни костваха гейма и мача стигна до тайбрек. В него най-добрия волейболист в света Мусерски затвърди отличните си впечатления и донесе победата на руснаците.

Въпреки загубата родните национали продължават в следващата фаза на турнира. Там съперници ще ни бъдат отборите на Бразилия, Германия, Финландия и Куба. Започваме на 10-ти септември срещу „селесао“ от 17:40 часа. В четвъртък се изправяме срещу Германия от 21;45, а през уикенда ще играем срещу кубинците и финландците. В следващата фаза се класират първите три отбора от всяка група.

коментар(и)