Categories
Без категория

До броени минути започва войната между Южна Корея и Северна Корея

До минути може да избухне война между Северна Корея и Южна Корея.

След броени минути изтича ултиматумът, който поставиха от Пхенян на Сеул. Поводът за него е пропагандната кампания, която водят от Южна Корея и монтираните високоговорителите в демилитаризираната зона. От Северна Корея заявиха, че, ако до 11:30 часа днешно време не бъдат демонтирани високоговорителите и от Сеул не прекратят пропагандата си, ще бъде открита „тотална война“ срещу тях.

Високопоставен служител в министерството на южнокорейската отбраната заяви за информационната агенция „ТАСС“, че нямат никакво намерение да изпълнят „исканията на Пхенян и заявиха, че техните войски са готови да отвърнат на удара в случай, че бъдат атакувани. Вашингтон вече изрази подкрепата си към Южна Корея и вчера 8 изтребителя на двете страни извършиха демонстративна бомбардировка срещу вражески цели, за да покажат, че са готови да отвърнат на опасността идваща от Северна Корея.

Очаква се днес да се проведе поредна среща на високо ниво между Сеул и Пхенян, на която да се постигне споразумение между двете страни.

Остави твоят коментар

коментар(и)